El Govern ha decidit declarar desert el concurs per canalitzar el marge dret del riu Valira entre el pont de Santa Coloma i el carrer de les Escoles. Aquest tram, licitat el passat 25 de juny, correspon a la fase 3B del projecte global de canalització del riu.

Després de s’hagi treballat un nou projecte que varia substancialment l’inicialment tret a concurs, amb la introducció de millores mediambientals que permetran mantenir bona part del bosc de ribera, l’Executiu ha optat per la fórmula d’una nova licitació.

Aquest nou concurs s’ha licitat per la via d’urgència per imperatius de calendari, ja que fins fa pocs dies no s’havia pogut lliurar el projecte amb les modificacions demanades després del període d’exposició i, a més, aquesta obra és pel Govern de vital importància atès que és una zona inundable en època de crescuda de rius.

D’aquesta manera, la presentació d’ofertes es podrà realitzar fins el pròxim 26 de novembre, que és el dia que finalitza la informació pública del projecte, mentre que el període per calcular les ofertes passarà a ser de 10 dies hàbils enlloc dels 15 habituals.

El nou projecte consisteix en un mur de maçoneria d’uns 2 metres d’amplada, sobre el qual hi haurà el passeig del riu. A més, aquest mur estarà tres metres més endins respecte l’amplada reglamentada del riu. Des del ministeri ja s’ha compartit aquest nou projecte amb les associacions ecologistes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada