Liberals vol invertir en l’esport base en totes les disciplines del país

El número 7 de la candidatura nacional de Liberals, Xavier de la Rosa, acompanyat de Marc Galabert (Liberals)
El número 7 de la candidatura nacional de Liberals, Xavier de la Rosa, acompanyat de Marc Galabert (Liberals)

“Liberals aposta fermament per l’esport base, invertint permanentment en totes les disciplines del país”. El número 7 de la candidatura nacional, Xavier de la Rosa, ha explicat que cal fomentar molt més l’esport base perquè s’ha de potenciar l’esport entre els més joves, ja que també és una manera de formar els infants i d’aportar-los-hi valors, a banda de ser essencial per a la salut.

De la Rosa ha exposat que per a potenciar l’esport entre els infants i els joves, però també entre la població en general, és bàsic “optimitzar les diferents infraestructures esportives públiques”. En aquest sentit, “durem a terme un pla sectorial d’infraestructures esportives que permeti coordinar les instal·lacions existents entre les diferents administracions”, ha declarat. Aquest pla permetrà detectar les mancances i projectar conjuntament les necessitats i impulsar, amb el sector privat, la inversió en projectes complementaris, ha puntualitzat.

A més, pel que fa a l’esport, també “crearem una mútua d’esportistes federats que ofereixi millors serveis especialitzats”, ha manifestat. D’altra banda, des de Liberals es vol desenvolupar un projecte de medicina esportiva basat en un model publicoprivat que permeti aprofitar les instal·lacions del país i desenvolupar-ne de noves de la mà del sector privat.

Pel que fa als joves, de la Rosa ha indicat que “volem potenciar les beques esportives a l’estranger entre els joves de 12 a 16 anys” perquè són les edats en les quals ja s’hi comencen a dedicar. Per a aquells que són fora, Liberals vol coordinar la política d’esports amb els països veïns i els seus centres d’alt rendiment. “A més, també, treballarem amb les universitats estrangeres més properes perquè els nostres esportistes puguin formar part dels programes d’elit”, ha manifestat de la Rosa.

TOTES LES NOTÍCIES