Joan Manuel Abril ha estat escollit com a nou magistrat del Tribunal Constitucional. D’aquesta manera, només els tres consellers de Liberals d’Andorra s’han abstingut a la seva elecció argumentant que hi determinats càrrecs que han d’estar ocupats per persones de nacionalitat andorrana, malgrat destacar el perfil d’Abril. També altres consellers han estat crítics amb aspectes com que no s’hagi proposada una dona o les maneres emprades per proposar el nou magistrat al TC.

D’aquesta manera, i malgrat han donat suport a l’elecció d’Abril, des del PS s’ha posat en relleu que DA no hagi posat sobre la taula el nom de cap dona i en aquest sentit, Pere López ha advocat per un sistema de quotes i ha “animat” fins i tot les conselleres demòcrates a demanar una major presència de dones en llocs de responsabilitat. En el mateix sentit, la consellera independent Sílvia Bonet ha lamentat que no s’hagi escollit una magistrada. De la seva banda, el conseller de Socialdemocràcia i Progrés, Víctor Naudi, ha lamentat que la d’Abril hagi estat una candidatura “segrestada” per DA i que no s’hagi buscat consensos a l’hora de fer propostes per cobrir la vacant al TC. El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha agraït que des d’Unió Laurediana-Independents de la Massana s’hagi avalat la candidatura i també “l’ampli suport” que el candidat ha rebut per part de la resta de l’arc parlamentari, ja que considera que “fa justícia a la seva vàlua”. El fet que sigui una persona que ve del món judicial “enriqueix” la feina que pugui fer al si del TC, ha dit. Malgrat admetre que hauria pogut ser una dona ha conclòs que l’elecció del nou magistrat és “una excel·lent notícia”.

D’altra banda, la llei d’òrgans, cèl·lules, teixits i sang ha comptat amb el suport de la majoria dels consellers, amb l’excepció de Naudi, que ha posat en dubte el consentiment pressumpte que preveu la llei i que significa que si una persona no indica el contrari o no hi ha l’oposició de la seva família, a la seva mort es considera la donació dels òrgans, la qual cosa, segons ha indicat el ministre de Salut, Carels Álvarez, ha de fer que creixin aquestes donacions. Durant el debat també s’ha posat en relleu, per part dels diferents grups i també del ministre, que aquesta llei pot obrir la porta a l’assentament del sector biotecnològic al país.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada