Liberals pretén construir un nou hospital de dia

Josep Maria Cabanes, candidat a cap de Govern per Liberals amb Maribel Lafoz (Liberals)
Josep Maria Cabanes, candidat a cap de Govern per Liberals amb Maribel Lafoz (Liberals)

Liberals pretén construir un nou hospital de dia. El candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, ha explicat aquest dimecres que aquesta infraestructura és necessària “per a millorar les instal·lacions per a les consultes externes dels pacients i també per a tenir un entorn més adaptat per als professionals sanitaris”.

En matèria de sanitat, des de Liberals consideren que cal una millora de la gestió i coordinació entre els diferents nivells assistencials, i el primer que cal és dur a terme “una auditoria de la sanitat pública amb l’objectiu d’optimitzar els recursos i d’implementar les millores necessàries”, ha dit. Un cop estigui aquesta auditoria, Cabanes ha explicat que serà el moment per a poder reavaluar la inversió en sanitat pública per a posar en valor i retribuir òptimament el personal sanitari, renovar i millorar les instal·lacions i adquirir els recursos necessaris.

D’altra banda, el candidat a cap de Govern també ha declarat que estudiaran l’ampliació de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el qual es troba al 90% de la seva capacitat. A més, per tal de descongestionar les urgències, Liberals proposen “potenciar molt més els Centres d’Atenció Primària per a garantir una primera atenció,” així com també ampliar els horaris i oferir serveis de guàrdia els caps de setmana.Cabanes destaca que Liberals proposa solucions “reals”

Liberals ha fet aquest dimecres la penúltima reunió de poble. En aquest cas, la parròquia escollida ha estat Escaldes-Engordany. La presentació ha anat a càrrec de l’escaldenc i número 5 de la llista nacional, Josep Pubill, qui ha posat en valor la parròquia. En la mateixa línia, el candidat a cap de Govern, Josep Maria Cabanes, ha ofert un discurs més en clau de l’escenari polític. També ha destacat que el programa s’ha fet parlant amb el poble, amb els agents i amb els diferents col·lectius. “Tenim un programa amb propostes i solucions reals”, ha remarcat

Un altre escaldenc, el número 13 de la candidatura nacional, Àlex Villagrasa, ha exposat les diferents propostes sobre turisme i també especialment sobre els joves. En aquest sentit, ha comentat que crearan “un projecte de seguiment del jove talent andorrà per a fer possible que aquells que estudien i treballen a l’estranger” puguin retornar.

D’altra banda, la número 12 de la candidatura, Noèlia Dobarro, ha defensat un accés real a tots els drets socials per a tota la ciutadania. “Les polítiques socials i d’igualtat ens ajuden a tenir un país més cohesionat amb oportunitats per a tothom”. Concretament, ha destacat que des de Liberals es vol impulsar una xarxa d’habitatges amb suport per a la gent gran per a allargar la seva autonomia. A més, juntament amb els comuns i privats, “facilitarem la creació de places en residències i centres de dia per a reduir les llistes d’espera”.

També ha intervingut l’escaldenca i número 8 de la candidatura nacional, Elsa González, qui ha parlat sobre l’educació i els infants. “Proposem regular l’ús dels dispositius electrònics durant l’horari escolar i durant les activitats extraescolars i sobretot fomentar la presa de consciència de l’ús adequat de les noves tecnologies”, ha reiterat, i ha afegit que es vol potenciar l’emprenedoria des de les primeres etapes escolars.

TOTES LES NOTÍCIES