La  reunió de poble d’Ordino per informar de la proposta d’entrada de capital privat a l’estació d’Ordino-Arcalís ha deixat un bon gust de boca a la corporació, tal com ha indicat aquest dijous el cònsol major, Josep Àngel Mortés, en consell de Comú. En general el retorn “ha estat positiu”, ha assegurat Mortés, que ha afegit que el tema que més preocupa als ordinencs és la situació en la que quedarà la plantilla d’Arcalís si entra un inversor extern. Al seu parer, “crec que poden estar tranquils”, tot i que ha explicat que no és un tema que hagi tractat amb Joan Viladomat, màxim accionista de Saetde i principal interessat en entrar a Secnoa com a accionista majoritari. Per la seva banda, l’oposició liberal s’ha mostrat favorable a l’entrada de capital privat, perquè, de fet, “era la solució” que des de la minoria sempre s’havia defensat. La consellera Sandra Tudó ha explicat que Mountain Peak Developments,  la societat andorrana que havia treballat amb Liberals d’Andorra la possibilitat de fer d’intermediaris per portar inversors, ha demanat informació sobre el plec de bases del concurs públic que es tirarà endavant les properes setmanes. “Si els hi interessa, suposo que ho aprofitaran”, ha exposat la consellera liberal.

La ressaca de la reunió de poble d’Ordino d’aquest dimecres a la nit, on la població va conèixer més detalls del concurs públic que tirarà endavant les properes setmanes per permetre l’entrada de capital privat a l’estació d’Ordino-Arcalís, ha estat dolça per a la corporació. El cònsol major, Josep Àngel Mortés, ha celebrat que, en general, el retorn de tota la informació que van presentar hagi estat positiu. Així mateix, també compten amb el suport de l’oposició, que s’ha mostrat favorable a l’entrada d’inversors externs per impulsar l’estació, tot recordant que “era la solució que nosaltres proposàvem”. Ara estan a l’espera que la majoria els faciliti el plec de bases del concurs, per poder-lo analitzar més detalladament. Qui també s’ha mostrat interessada en conèixer els detalls del plec de bases és la societat Mountain Peak Developments, amb qui Liberals d’Andorra havia negociat fa un any per tal de portar inversors externs a l’estació. Es tracta d’una empresa radicada a Andorra que s’havia ofert a captar privats per a l’estació.

La consellera de l’oposició, Sandra Tudó, ha reconegut que Joan Viladomat, màxim accionista de Saetde, és qui més interès ha mostrat en entrar a Arcalís, però en funció del plec de bases “ja veurem si està dins els interessos” de Mountain Peak Developments. Si fos així, “suposo que ho aprofitaran”, ha afegit. En aquest sentit, Mortés s’ha mostrat totalment favorable a que es presentin més d’un candidat: “com més n’hi hagi, millor”.

El cònsol ha assegurat que no s’ha reunit amb Viladomat els darrers dies (tampoc va assistir a la reunió), i també ha explicat que mai ha parlat amb ell sobre si es mantindrà la plantilla del camp de neu en cas que guanyi el concurs. Aquest va ser un dels principals neguits exposats durant la reunió de poble. “Crec que s’obre un ventall d’oportunitats per als treballadors molt més ampli que el que tenim fins ara”, ha manifestat Mortés, motiu pel qual “crec que poden estar molt tranquils”, ha opinat.

Aquestes valoracions s’han fet en el marc del consell de Comú celebrat aquest dijous al migdia. Durant la sessió també s’ha aprovat la ratificació del conveni de cessió anticipada d’uns terrenys per tal que, a l’estiu del 2018, Ordino compti amb un nou tram de camí ral entre Ansalonga i la Cortinada. Aquest camí forma part d’un projecte del Govern per recuperar-los. La cònsol menor, Gemma Riba, ha informat que ja estan en negociacions per poder tenir camí ral també entre Sornàs i Ansalonga.

ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada