Liberals i PS posen en dubte el mecanisme fet servir per impulsar la bicicleta elèctrica

Liberals d’Andorra ha posat en dubte el mecanisme que el Govern ha fet servir per a l’adjudicació del servei de bicicleta elèctrica i l’atorgament d’una aportació pública anual.

De fet, el PS ja havia plantejat dubtes en la defensa d’una de les 23 reserves d’esmena que ha presentat i des del grup parlamentari liberal s’ha aprofundit en aquesta qüestió. El ministre de Finances, Jordi Cinca, ha destacat que la fórmula escollida està avalada per intervenció però que, si es desprèn que no és l’adequada, es faran canvis. Des del PS s’ha criticat que sigui com una mena de peatge a l’ombra, mentre que des de Liberals han posat en dubte que es tracti d’un servei públic i que s’hagi fet servir un “procediment per contractar obra pública”, tal com ha destacat Jordi Gallardo, que també ha estat crític amb l’increment del capítol de personal en el pressupost, amb “80 noves contractacions”.

La titular de Funció Pública i Reforma de l’Administració, Eva Descarrega, ha destacat que en els darrers dotze anys s’ha passat de 2.500 treballadors a 2.586 i que des del Govern no s’ha afirmat mai que l’administració estigui sobredimensionada. I és que Gallardo criticava que d’una banda es treballi per posar ordre a la Funció Pública i de l’altra es contracti personal. El conseller de DA Carles Ensenyat ha destacat que 29 d’aquests llocs de treballs són per consolidar places cobertes per eventuals i d’altres per complir certs compromisos, com deu noves places de policia.