Liberals d’Andorra (Ld’A) troba “del tot inadmissible” que el ministre de Finances, Jordi Cinca, segueixi en el seu càrrec després que s’hagi acceptat la querella interposada contra la seva persona pel ‘cas Orfund’. Un assumpte que, com bé reconeix el mateix Govern, és de caràcter personal i afecta al ciutadà Jordi Cinca.

Apel·lem a la responsabilitat i al sentit comú de Jordi Cinca per complir amb el que ell mateix ha anunciat en més d’una ocasió que és que deixaria el càrrec si per motius d’índole personal, i el ‘cas Orfund’ ho és, els seus afers suposessin donar mala imatge o perjudicar el bon nom d’Andorra i el seu Govern.

Doncs bé, Liberals d’Andorra (Ld’A) creiem que no hi ha res que pugui suposar més mala imatge que tot un Ministre de Finances, en exercici, hagi de declarar al Tribunal de Corts per un cas relacionat amb acusacions de blanqueig de diners i d’apropiació indeguda.
En cap cas posem en dubte la presumpció d’innocència del ciutadà Jordi Cinca però sí que creiem que fa “un flac favor al país i al Govern” si es manté en el seu càrrec, un cop s’ha acceptat la querella contra la seva persona. Barrejar la institució del Ministeri, com ell mateix i el seu Govern pretenen, amb un afer personal i privat, com és el cas, és mancar el respecte de les institucions, dels ciutadans i del país.

D’altra banda, lamentem profundament el pronunciament de Govern, sobre la querella contra Jordi Cinca. Dir que “el Govern ha conegut l’admissió a tràmit per part del Tribunal de Corts d’una querella, interposada contra el ministre Jordi Cinca, tot i que fins a aquest moment no se li ha donat trasllat ni dels fets objecte de la querella ni de l’aute que l’admet a tràmit”, i afegir que “el Govern […] reafirma la seva confiança en què les acusacions contingudes en la querella estan absolutament mancades de fonament” no té sentit ni és de la competència del Govern. No li pertoca, en cap cas, fer valoracions sobre els afers judicials dels ciutadans. Per això, ja disposem de la justícia i de la separació de poders.
D’altra banda, tot i que la querella contra el Sr. Cinca ha estat admesa a tràmit pel Tribunal de Corts a causa de la condició d’aforat de l’encausat, insistim que des del mateix Govern s’ha destacat la naturalesa privada i personal dels fets que presumptament se l’imputen. Per tant, no val escudar-se en la seva condició de ministre per a unes coses i en la de ciutadà per unes altres.

Si realment, des de l’executiu, es vol ajudar al Sr. Cinca el que cal que facin és convidar-lo a abandonar el seu càrrec públic per a poder, lliurement i a ple temps, fer front als seus assumptes judicials d’àmbit personal. I si el Govern i el Sr. Cinca encara no ho veuen clar, els recordem que el bon nom d’Andorra i de les seves institucions no mereixen aquest tracte, ni dins ni fora del territori.

Des de Liberals d’Andorra (Ld’A) hem demanat reiteradament i des de fa mesos -sense èxit fins ara- la dimissió del Sr. Cinca pel continu degoteig d’informacions que el relacionen amb negocis “poc transparents”. Ha arribat el moment d’actuar i esperem que el Sr. Cinca demostri una certa dignitat i valentia, fins a la data inexistents, i presenti la seva dimissió. En cas que no sigui així, apel·lem als mateixos valors per part del cap de Govern i que, vetllant pel país i no per interessos personals, formalitzi el cessament immediat del Sr. Cinca dels seus càrrecs i atribucions, per evitar que es continuï malmetent el bon nom de les institucion

(Text: Liberals d’Andorra)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada