hospital-transfronterer

El conseller de Salut, Boi Ruiz, ha confirmat que el nou Hospital transfronterer de Puigcerdà començarà a funcionar a meitat del mes de setembre pròxim complint “amb el que es va acordar fa poques setmanes” en una reunió amb les autoritats sanitàries franceses. Ruiz, que aquest dimecres ha participat a Olot en unes jornades sobre el Pla de Salut 2011-2015, ha afegit que l’obertura de l’hospital transfronterer està pendent només d’aspectes administratius.

El passat 21 de juny ja es va acordar transferir els 150 treballadors de l’antic hospital al nou centre i ja s’ha escollit el seu director general “per complir amb la data pactada”. L’equipament, pioner a Europa, ha de donar servei a les dues bandes de la frontera; és a dir, als més de 40.000 habitants que conformen la Baixa i l’Alta Cerdanya, el Capcir i una part del Conflent.

Ruiz ha assegurat que jornades com la que s’ha fet a Olot són molt importants “per recollir les experiències dels professionals d’arreu del país” amb l’objectiu d’aplicar aquelles que són d’interès a la resta de Catalunya. Ruiz ha destacat en aquest sentit “que és la gent que està en contacte amb els problemes la que pot aportar solucions” i que seguint aquest procediment es garanteix “una reforma lenta però segura” del sistema de salut català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada