L’Organtizació Mundial de la Salut ha reconegut que el risc de contreure el virus del Zika a Europa ha augmentat en les últimes setmanes. Al continent el mosquit que el transmet només és present al Mar Negre i no n’hi ha a l’hivern, però el risc podria augmentar a la primavera o l’estiu. Des de l’hospital recomanen a les dones embarassades que no viatgin als països d’Amèrica afectats, perquè el Zika pot afectar greument al fetus.

Només un 20% dels casos de contagi per virus Zika s´arriben a considerar malaltia, ja que en la majoria dels casos no cal ni acudir al metge o els afectats ni se n´arriben a adonar perquè els símptomes són similars als d´una grip corrent. Les conseqüències més greus les poden patir les embarassades amb malformacions dels fetus.

Tot i que Andorra no és un país amb risc de contagi del virus Zika, les alarmes han saltat a tot arreu i això obliga l´hospital a activar un protocol.

Actualment no hi ha cap vacuna per a aquesta malaltia, per tant, la millor manera de prevenir­l-a consisteix a protegir­se del mosquit per evitar les picades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada