L’hospital practica 15 intervencions de cataractes amb una tècnica anestèsica indolora

hospitalL’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha practicat 15 intervencions de cataractes amb una tècnica anestèsica indolora que redueix el risc de complicacions

El Servei d’Anestosiologia i reanimació de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha començat a implementar l’ús d’una anestèsia tòpica amb gotes per anestesiar el globus ocular de la majoria dels pacients que han de ser sotmesos a una intervenció de cataractes.

En els darrers dies s’ha utilitzat aquesta forma d’anestèsia amb èxit en 15 pacients.

L’anestèsia tòpica consisteix en aplicar unes gotes d’un col—liri anestèsic a la part anterior del globus ocular per adormir la zona. Per tant, la seva aplicació és més senzilla, totalment indolora per al pacient i disminueix les possibles complicacions posteriors.

El Servei d’Anestesiologia de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell utilitzava fins ara només una anestèsia local subtenoniana que consistia en injectar anestèsic local en la part posterior del globus ocular per insensibilitzar la zona. La punxada, a banda de ser dolorosa per al pacient, no està exempta de l’aparició de possibles complicacions posteriors com ara una infecció o un hematoma a la zona, que podrien causar lesions importants.

L’acte anestèsic amb aquest sistema és més laboriós que amb el col—liri, el que fa que s’allargui la durada de l’operació.

D’altra banda, la tècnica anestèsica amb el col—liri, que s’està utilitzant des de fa temps en la majoria de països del nostre entorn, disminueix la despesa sanitària, ja que el seu cost es redueix a més de la meitat que el de l’anestèsia injectada, sense que repercuteixi en la qualitat assistencial que s’ofereix, més aviat, és al contrari, ja que el risc de complicacions per als pacients és molt inferior.