L’Hospital de Nostra Senyora de Meritxell i l’Associació de pacients de psoriasi Acció Psoriasi, amb la col·laboració d’AbbVie, organitza aquest divendres dia 13 a les 18:00h. una jornada informativa per a pacients sobre la seva patologia. Es tracta d’una trobada informativa en la que es pretén transmetre una sèrie de pautes que ajuden als afectats a millorar la seva qualitat de vida i a aprendre a conviure dia a dia amb la seva malaltia de la mà de professionals sanitaris experts en aquesta patologia.

S’abordaran temes que preocupen als afectats mitjançant ponències sobre l’artritis psoriàsica, la naturalesa autoimmune de la psoriasi o la importància de l’adherència als tractaments (o compliment terapèutic). La Dra. Ester Zamora, metge especialista en dermatologia i una de les ponents de la jornada, destaca la importància de la realització d’aquest tipus de trobades: “els pacients ben informats coneixen millor la seva malaltia i col·laboren de forma positiva, tant en el compliment dels tractaments com en la presa de decisions. Disposar de bona informació contribueix a mantenir la patologia sota control i el seu impacte en la salut de l’afectat”.

La psoriasi és una malaltia crònica del sistema immune que produeix lesions a la pell i afecta a entre un 2% y un 3% de la població mundial (sobre 125 milions de persones), de les quals més de 1.700 son d’Andorra. És una patologia que no només afecta a la superfície cutània, si no que té una sèrie de malalties associades conegudes com comorbiditats. La més comú, que afecta entre un 6 y un 42% de les persones que tenen psoriasi, es l’artritis psoriàsica, malaltia causant de dolor i inflamació de les articulacions.

La reunió aportarà també el punt de vista del pacient, les implicacions emocionals de la psoriasi i el seu impacte en la salut del afectat, així com la importància de mantenir la patologia sota control. En paraules de Juana María del Molino, presidenta d’Acció Psoriasi, “la psoriasi és una malaltia que afecta en gran mesura el nostre dia a dia, arribant a minar la nostra autoestima i a generar sentiments de rebuig o vergonya donada la visibilitat de les lesions que la malaltia provoca i influint, d’aquesta manera, considerablement en el nostre estil de vida. Per això des d’Acció Psoriasi, amb aquesta tipus de trobades, pretenem animar als pacients a que s’enfrontin a ella i recordar-los que no estan sols i que compten amb l’ajuda de professionals, no tan sols a la consulta si no també a la nostra associació. L’important és mantenir una relació de sinceritat i transparència amb el dermatòleg i ser disciplinat amb els tractaments. Aquesta és la millor manera de mantenir la psoriasi sota control per a que no sigui ella la que ens controli a nosaltres”.

La trobada comptarà també amb la participació del Dr. Jose Manuel Mascaró, dermatòleg de l’Hospital Clínic de Barcelona, la Dra. Ester Zamora, dermatòloga de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, el Dr. Marc Pascual, especialista en medicina interna de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell, la Dra. Elena Martínez, reumatòloga de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i la Dra. Esperanza Gil, farmacèutica del servei de farmàcia hospitalària de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell.

Després de les intervencions, s’obrirà un debat i els professionals sanitaris respondran als possibles dubtes dels assistents.

Les persones interessades en assistir a la jornada, d’entrada lliure i gratuïta, poden inscriure’s mitjançant la pàgina web de Acció Psoriasi, escrivint a psoriasi@pangea.org o trucant al +34 93 280 46 22.

Sobre Acció Psoriasi

Acció Psoriasi (www.accionpsoriasis.org) és una associació integrada per afectats de psoriasi i artritis psoriàsica i els seus familiars, declarada Entitat d’Utilitat Pública. En els seus vint anys d’existència, s’ha convertit en una de les associacions de pacients més actives i participatives.

Durant tot l’any, Acció Psoriasi organitza activitats, divulga les últimes investigacions en tractaments i dona suport als afectats, amb l’objectiu de reivindicar els seus drets i incrementar la seva qualitat de vida.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada