La Unitat de Diabetis de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell ha posat 6 bombes més d’insulina (ISCI: Infusió Subcutània Contínua de Insulina) des de la col·—locació de la primera el mes de juny del 2014 a una adolescent de 15 anys.

Tres de les bombes d’insulina s’han col—locat en persones adultes i altres tres en pacients menors d’edat, tots ells amb diabetis mellitus tipus 1.

Entre els menors hi ha un infant de dos anys d’edat què, a causa de la seva curta edat, tindrà un seguiment de reforç per part d’una infermera d’un Centre d’Atenció Primària.

bombes insulina

La Unitat de Diabetis de l’hospital és l’encarregada de preparar els pacients amb diabetis per a què puguin beneficiar-se del tractament amb bomba d’insulina, sent una alternativa terapèutica eficaç en cas de no aconseguir un bon control en els pacients tractats amb múltiples dosis d’insulina.

L’objectiu més important del tractament de la diabetis és intentar reproduir la secreció fisiològica d’insulina pel pàncrees, i així aconseguir aproximar-se a la normalització de la glucèmia.

La Unitat de Diabetis de l’hospital fa actualment el seguiment a un total de10 pacients amb bomba d’insulina, ja que a banda dels 7 als què s’ha col—locat l’aparell cal sumar altres tres persones què se l’havien posat anteriorment a hospitals de fora del país.

(Text i foto: SAAS)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada