Dra-Immaculada-RiberaL’Hospital Nostra Senyora de Meritxell formarà part del Grup d’Estudi de Limfomes de Catalunya i Balears. El GELCAB està format per 24 hospitals i té per objectiu l’homogeneïtzació i optimització del diagnòstic dels limfomes.

La Doctora Immaculada Ribera, Metge especialista en Anatomia patològica del Centre Hospitalari Andorrà, ha explicat durant la sessió clínica celebrada aquesta tarda que formar part d’aquest grup aportarà molts beneficis per als pacients de l’HNSM, tant en la fase de diagnòstic com en la del tractament dels limfomes, una patologia amb una gran complexitat, ja que existeixen 60 tipus de limfomes diferents i 40 tipus de leucèmies.

L’Hospital Nostra Senyora de Meritxell formarà part d’un important grup d’hospitals, on hi destaca l’Hospital Clínic de Barcelona, un dels màxims referents en l’estudi, investigació i tractament de limfomes. El director del Centre de Diagnòstic Biomèdic de l’Hospital Clínic, el catedràtic Elías Campo, va rebre el mes de gener passat el Premi Nacional d’Investigació 2013.

El Laboratori clínic i el servei d’Anatomia patològica de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell estant treballant conjuntament en el projecte d’adquisició d’una citometria de flux, una tècnica que permet obtenir un primer diagnòstic de limfoma de forma ràpida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada