L’Hospital de Cerdanya ja ofereix el servei d’interrupció voluntària farmacològica de l’embaràs

L'Hospital de Cerdanya (Foto: Xarxa Catalana Hospitals Sense Fum)
L’Hospital de Cerdanya (Foto: Xarxa Catalana Hospitals Sense Fum)

L’Hospital de Cerdanya ofereix des del passat 19 d’abril el servei d’interrupció voluntària de l’embaràs (IVE) per la via farmacològica com a part de la seva cartera de serveis. La posada en marxa d’aquesta prestació evitarà desplaçaments fora del territori de les dones que sol·licitin accedir al tractament per aturar la gestació.

El Servei de Ginecologia del centre transfronterer ha atès ja la primera pacient després de rebre a mitjans d’abril l’acreditació per part de la Direcció General d’Ordenació i Regulació Sanitària (DGORS) del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya. Així s’ha convertit en el segon hospital de la Regió Sanitària Alt Pirineu i Aran que administra el mètode farmacològic.

Cal recordar que l’1 de març d’enguany, l’Hospital Comarcal del Pallars va començar a oferir el servei i des de llavors, diverses dones del territori s’han beneficiat del tractament per interrompre de forma voluntària el seu embaràs.

 

Tràmits a l’Espitau d’Aran i a la Fundació Sant Hospital de la Seu

L’Espitau Val d’Aran continua amb els tràmits administratius per a l’obtenció de la corresponent autorització sanitària, mentre que la Fundació Sant Hospital està treballant en la implementació del servei. Paral·lelament, continua obert el procés d’autorització per part de la DGORS a dos centres sanitaris de Lleida per tal de realitzar-hi la interrupció voluntària de l’embaràs per via quirúrgica.

Deixa un comentari

TOTES LES NOTÍCIES