hospitalEl cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha avalat l’actuació de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell en relació al cas de sospita d’ebola, que va obligar dimarts passat a activar el protocol.

Trilla ha ofert una  sessió informativa organitzada pel Ministeri de Salut adreçada a professionals sanitaris i membres dels cossos especials, una xerrada que també ha comptat amb la participació de la cap de Prevenció de Riscos Laborals de l’Hospital Clínic, Pilar Varela, i de la tècnica de la Subdirecció de Vigilància i Resposta a Emergències de Salut Pública a l’Agència de Salut Pública de Catalunya.

En declaracions als mitjans de comunicació, Trilla ha valorat l’activació del protocol la setmana passada per un cas que finalment es va diagnosticar com a malària.  “Pel que he vist, diria que l’hospital ha actuat de forma excel·lent i amb molt sentit comú, que és una cosa que a vegades manca en situacions de crisi”. El doctor, que col·labora estretament amb els responsables del SAAS, ha destacat que les dues institucions sanitàries comparteixen experiència i coneixement sobre la malaltia.

L’especialista en epidemiologia considera que l’hospital compta amb bones instal·lacions. Trilla, no obstant, ha destacat que arribat el moment, l’actitud dels professionals és el més important. Sentit comú, prudència i l’autoprotecció són aspectes necessaris per combatre amb eficàcia la malaltia.

En la seva compareixença davant els mitjans, que ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Hospital, Trilla ha volgut fer èmfasi en que el risc d’arribada de la malaltia a Europa i, particularment a Espanya i Andorra, és molt baix però que això “no treu que quan es compleixen els criteris que marquen els protocols s’actuï amb la màxima prudència”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada