Bomba-insulinaLa Unitat de Diabetis de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell ha posat la primera bomba d’insulina ISCI (Infusió Subcutània continua de glucosa), a una pacient. Es tracta d’una adolescent de 15 anys diagnosticada de diabetis tipus 1 a l’any 2005.

La Unitat de Diabetis de l’HNSM ha presentat, en els últims mesos, la possibilitat que els pacients diabètics puguin beneficiar-se del tractament amb bomba d’insulina, sent una alternativa terapèutica eficaç en cas de no aconseguir un bon control en els pacients tractats amb múltiples dosis d’insulina.

L’objectiu més important del tractament de la diabetis és intentar reproduir la secreció fisiològica d’insulina pel pàncrees, i així aconseguir aproximar¬se a la normalització de la glucèmia.

Actualment, el tractament amb Bomba d’Insulina és, probablement, la forma més fisiològica de simular el comportament del pàncrees, tant el component basal de la secreció d’insulina com els pics de secreció d’insulina en resposta als aliments.

Amb aquesta perspectiva s’ha creat dins la Unitat de Diabetes de l’HNSM un equip especialitzat capaç de dur a terme aquesta tasca assistencial consistent en preparar el pacient a través d’una educació diabetològica i dietètica adequada que, associada a una monitorització freqüent de la glucèmia i a un control de la ingesta d’hidrats de carboni, permeti a aquest obtenir un millor ajust de la glucèmia i una major flexibilitat en relació als menjars i al seu estil de vida.

Text i foto: HNSM

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada