comissio sanitat 1

Durant la compareixença Ferrer ha explicat que abans que acabi l´any es vol acabar d´enllestir l´historial clínic digital compartit. També ha dit que a principi de l´any vinent s´avaluarà la prova pilot de funcionament del MAAS, el nou model andorrà d´assistència sanitària, que s´està duent a terme amb els pacients de diabetis 2. A partir d´aquí es podrà tirar endavant.

La despesa sanitària està creixent de forma exponencial i s´ha d´aturar perquè el sistema de salut sigui més eficaç i sostenible econòmicament. Per això, Rosa Ferrer, ministra de Salut, ha presentat el Pla nacional de salut 2020 que preveu diverses mesures en aquest sentit. Una ha d´estar acabada a final d´any: l´historial clínic digital compartit. També es vol començar a implantar el nou model andorrà d´atenció sanitària. Per això es tindran en compte els resultats de la prova pilot d´aquest sistema amb els pacients de la diabetis 2.

La ministra Salut, Benestar Social i Ocupació Rosa Ferrer ha assegurat que” tindrem ja el resultat de l’anàlisi dels punts febles i punts forts que en portarà a poder disposar del reglament del MAAS. I és que qualsevol reforma que es fa neessita el seu temps”:

A més, es vol modificar la llei de sanitat perquè es doni potestat sancionadora als inspectors i es vol fer contracte a tots els metges que exerceixen a l´hospital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada