L’Haute Route de cicloturisme passarà per la Seu en la seva primera edició als Pirineus

L’Haute Route, una de les marxes cicloturistes més dures del món, passarà per la Seu d’Urgell en la seva primera edició als Pirineus. La primera etapa, aquest diumenge vinent, sortirà de Solsona i finalitzarà a la capital urgellenca, amb 85 quilòmetres i un desnivell positiu de 2.400 metres.

Dilluns, els aficionats podran veure la sortida de la segona etapa des de la Seu, en direcció al pla de Beret. En total, 120 quilòmetres i 3.500 metres de desnivell. Els següents finals d’etapa, ja en territori francès, seran a Superbagnères, Argeles-Gazost, Hautacam i Pau. La última etapa, el 7 de setembre, finalitzarà a Anglet, a l’extrem nord de la costa basca.

Els ciclistes s’enfrontaran a 20 colls mítics dels Pirineus, entre les quals hi ha el Port de Balès, la pujada a Pla de Beret, l’Asin, el Tourmalet, el Soulor, Aubisque i una contrarrellotge individual a l’Hautacam. En total, recorreran 752 quilòmetres i prop de 20.000 metres de desnivell.

L’Haute Route va néixer fa tot just tres anys als Alps, amb l’objectiu de convertir-se en la marxa cicloesportiva més dura i més alta del món del ciclisme. Enguany, tot coincidint amb la tercera edició de la prova alpina, se’n fa per primera vegada una versió pirinenca. Abans de la primera etapa, la prova es presentarà dissabte a Barcelona.