L’adjudicació de l’explotació i el manteniment de la xarxa de túnels, carrils multiús i el Cenatra per 191.000 euros mensuals a la UTE Aerco-Cevalls ha enfrontat el president del grup parlamentari socialdemòcrata David Rios i el ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot. Rios ha destacat que l’import és molt elevat i ha criticat que aquests treballs s’hagin externalitzat en lloc que fos l’administració qui ho assumís. A més, el conseller ha lamentat que el Govern hagi adjudicat de manera directa a la UTE els treballs entre el 2011 i el 2013, i ha dubtat que una altra empresa estigués en disposició de guanyar el concurs presentat el 2013. De la seva banda, el ministre Espot ha explicat que es van anar fent ampliacions dels contractes a l’espera que s’enllestissin tots els túnels en construcció, i ha destacat que l’import pel qual s’ha adjudicat finalment és inferior al contracte del 2005 si es té en compte que s’ha passat de 2 a 9 quilòmetres de túnels durant aquest temps.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, ha criticat l’adjudicació dels treballs d’explotació i de manteniment de la xarxa de túnels del país per 191.000 euros mensuals fins l’any 2019. Rios ha suggerit que aquests treballs es podrien fer des de l’administració i que la quantitat seria molt inferior, mentre que el ministre d’Interior i Justícia, Xavier Espot, ha justificat que no era possible assumir-ho pel nombre de persones que es requereixen, un total de 35, i per l’elevat component tecnològic que ha de tenir la seva formació. A més, Espot ha assegurat que una consultora externa va fer un estudi per veure que sortia a compte externalitzar el servei.

A més, Rios ha criticat que el Govern fes una sèrie d’adjudicacions directes entre el 2011 i el 2013 a la UTE Aerco-Cevalls, i ha dubtat que qualsevol altra empresa de les que es va presentar al concurs del 2013 hagués pogut guanyar. En aquest sentit, el ministre ha explicat que el contracte anterior va ser vigent entre el 2005 i el 2011 i que es van fer una sèrie d’ampliacions per esperar que totes les infraestructures estiguessin enllesides, i que la UTE guanyadora ho va fer perquè va presentar la millor oferta.

2 comentaris

 1. Vergonyos de nou adjudicacions a dit,i empreses com AERCO que no han presentat el comptes a Govern…

  1. Indignat o hauria de dir “atontat” …
   Abans de parlar informat t’evitarà fer el ridícul.

   nota: Aquest consell et servirà per evitar escriure tonteries a la xarxa i per
   desenvolupar-te com a persona …

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada