L’exsindicalista Lara Vilamala assumirà la secretaria d’Estat de la Funció Pública

Els ministres continuen tancant els seus números dos. I si no hi ha sorpreses de darrera hora Lara Vilamala assumirà la secretaria d’Estat de la Funció Pública.

Vilamala, que ha format part del sindicat de la policia durant molts anys i fa unes setmanes va deixar el seu càrrec, ha estat escollida com a càrrec de confiança per la ministra Judith Pallarès per a una de les carteres que ja té feina sobre la taula, amb el desplegament de la llei de la Funció Pública segons informa RTVA.

S’afegirà a noms ja confirmats, com els de Marc Ballestà a Finances o Joan Antoni León a Justícia i Interior. I també hi ha sobre la taula, entre d’altres, Marc Pons per a participació ciutadana, una secretaria que depèn directament del cap de Govern, César Marquina per a Ordenament Territorial o Salus Chato per a Economia.

I el Consell General estarà en disposició de reprendre la tasca legislativa a partir de la setmana vinent. Serà un cop hagin jurat els nous consellers que relleven el cap de Govern i els parlamentaris que s’han convertit en ministres, en una sessió, prevista per dimarts a Casa de la Vall.

La prioritat serà la llei de transparència i bon govern, que els grups que formen part de l’executiu de coalició tenen previst entrar abans del final del període de sessions, a mitjan juliol. La feina prèvia amb una proposició de llei presentada pels liberals la passada legislatura s’aprofitarà.

La llei de la Funció Pública, tot i el dictamen del Tribunal Constitucional, no és ara una qüestió urgent. La idea és que un cop s’hagin desenvolupat i aplicat els reglaments, se n’estudiï la reforma.