Des  d’avui i fins el 14 de desembre es podrà visitar a Tremp l’exposició 500 depuradores. El Pla de sanejament de Catalunya, un model pioner, una mostra que analitza l’evolució del nostre país a partir de l’entrada en servei dels diversos sistemes de sanejament i quins són els reptes futurs.
 
L’exposició que ara es podrà veure a Tremp gràcies a la col·laboració entre l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA), l’Ajuntament i la delegació del Govern de l’Alt Pirineu i Aran, ha estat visitada per l’alcalde de Tremp, Joan Ubach, acompanyat del director territorial de l’ACA, Manel Pascual, del president del consell comarcal del Pallars Jussà, Constantí Aranda, de l’alcalde de Conca de Dalt, Martí Cardona, i del delegat d’Acciona agua a Catalunya, Antonio Pozo.
 
Actualment hi ha 50 depuradores en servei a les comarques de Val d’Aran, l’Alta Ribagorça, la Cerdanya, els dos Pallars i l’Alt Urgell, amb el sanejament garantit als grans nuclis de població. Això ha permès que aquestes comarques garanteixin de manera global el sanejament al 80% de la població.
 
Evolucionar cap a un nou model de gestió
 
L’actual model de sanejament ha servit per crear des de zero un pla destinat a construir sistemes de sanejament a Catalunya que ha permès depurar les aigües residuals i contribuir a la millora qualitativa de les nostres masses d’aigua. Això ha permès disposar actualment de 516 depuradores, que sanegen les aigües residuals del 97,1% de la població, així com contribuir al bon estat ecològic dels nostres rius i masses d’aigua.
 
El model desenvolupat fins a la data ha estat vital per desplegar el sanejament dels nuclis més poblats de Catalunya. No obstant això, l’ACA està replantejant-lo per afrontar els reptes futurs, buscant un nou equilibri entre l’administració i el món local.
 
En aquest sentit, l’Agència Catalana de l’Aigua està treballant en un nou model de sanejament més eficient, més descentralitzat i que permeti passar d’una relació de subordinació a una de més col·laborativa entre l’administració i el món local. 
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada