Avui, la cuina catalana és un referent arreu del món. Ferran Adrià, Carme Ruscalleda, Jordi Roca, Carles Gaig, Nando Jubany…, tots plegats són noms que no només formen part de l’elit gastronòmica mundial, sinó que també han esdevingut icones populars de primer ordre. Tot això no és fruit de la casualitat, ni tampoc neix del no-res. Neix d’unes arrels, d’una tradició, d’una cultura i també d’un passat que ha tingut episodis que, no per desconeguts, deixen de tenir una importància cabdal.

L’exposició proposa posar el focus en un moment singular, brillant, d’aquesta història. És el moment de la Segona República. Perquè, com en tants d’altres ordres de la societat i la cultura, la primera meitat dels anys trenta a casa nostra va significar, també per a la cuina, un instant de gran creativitat i d’una forta voluntat per oferir una mirada nova i modernitzadora.

L’exposició, coproduïda per la Fundació Antigues Caixes Catalanes, BBVA CX i el Museu d’Història de Catalunya, forma part del programa d’exposicions itinerants que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX porten a diverses poblacions d’arreu de Catalunya en col·laboració amb els centres culturals i expositius de les ciutats. L’objectiu del programa és fer accessible el coneixement de temes d’interès general que fomenten els valors i inciten a la reflexió a través d’expressions artístiques properes a les vivències de les persones i el territori.

Inauguració de l’exposició
L’acte d’inauguració tindrà lloc el dimecres 5 d’abril, a les 20 h a la Sala d’Exposicions La Cuina del Centre Cultural Les Monges (Plaça de les monges, 2) de La Seu d’Urgell. Durant l’acte, obert al públic, el comissari de l’exposició, Sr. Sergi Freixes, farà una visita guiada per a tots els assistents i l’Associació d’Hostaleria de l’Alt Urgell oferirà un aperitiu.

Activitats complementàries:
TAULA RODONA Dimarts 11 d’abril a les 20 h L’alimentació a La Seu durant la Guerra Civil i la postguerra Moderadors: Pau Chica i Climent Miró
Sala Immaculada
XERRADA Divendres 5 de maig a les 20 h El que hem menjat els darrers 50 anys Jaume Biarnés
Sala Immaculada

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada