L’exposició itinerant del PIRIBUS arriba a la Seu d’Urgell

La Seu d’Urgell acull del 17 al 28 de juliol la vuitena etapa de l’exposició itinerant del PIRIBUS “Viatge al cor dels Pirineus”, una mostra organitzada en el marc del projecte europeu ADN Pirineus per apropar la història i la singularitat paisatgística, cultural i natural dels Pirineus a Catalunya, Andorra, Aragó, Navarra i França, recorrent en total més de 6.000 km.
La mostra, que s’instal·larà a la plaça dels Oms, convida les persones a endinsar-se en el paisatge, la geologia, la biodiversitat i la història humana d’aquesta serralada. L’exposició interactiva que recorre les diverses regions pirinenques va iniciar el seu viatge a Tudela l’1 d’abril, després de la presentació oficial a Ripoll el 29 de març. A continuació va fer parada a Olot i Figueres per, tot seguit, fer 4 parades més al Rosselló. Ara, torna a Catalunya, on suma més de 2500 visitants.
Després de la Seu d’Urgell, el PIRIBUS recorrerà tres localitzacions catalanes més: Esterri d’Àneu, El Pont de Suert i Sort fins al setembre que viatja a Jaca.
Estímuls per als sentits
L’exposició pretén que els visitants gaudeixin d’una experiència sensorial única, a partir d’objectes i dispositius que permeten descobertes visuals en 360º, pantalles tàctils i sonores, així com la manipulació d’objectes i mostres. L’escenari és un semiremolc desplegable de 72 minteriors, on es poden descobrir curiositats de la història dels Pirineus, i sentir els elements de la natura en primera persona, entre altres.

ADN Pirineus és un projecte POCTEFA finançat per la Unió Europea en un 65%, mitjançant fons FEDER  liderat per l’associació francesa de protecció de la natura LPO France, i compta amb la participació, a més de la Generalitat, de la Societat Pública  GAN-NIK Gestión Ambiental de NavarraIEA – CENMA Institut d’Estudis Andorrans,  la Fundació Catalunya La Pedrera, i l’ONG SEO/BirdLife a Aragó.

TOTES LES NOTÍCIES