La Generalitat de Catalunya col·laborarà amb el Centre Interrégional de Développement de l’Occitan (CIRDÒC) per a la itinerància de l’exposició “Festes del foc als Pirineus”, produïda pel Departament de Cultura.

Aquesta col·laboració es materialitzarà a través d’un conveni que el Govern ha aprovat que signi el Departament de Cultura i el CIRDÒC, organisme amb seu a la localitat de Besiers, al Llenguadoc-Rosselló, al departament francès de l’Erau.

El conveni permetrà que el CIRDÒC pugui acollir temporalment l’exposició “Festes del foc als Pirineus”, en l’edifici de la seva seu central, fins al dia 20 de juny de 2017.

Aquesta exposició explica de forma gràfica i amena la festa, generalment denominada amb el nom de “falles”, que consisteix a baixar des de les muntanyes fins a la plaça del poble unes torxes o falles, enceses amb un foc vital i renovador, que culminen en una foguera a l’entorn d’un arbre de foc. En data 1 de desembre de 2015, la UNESCO va declarar Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat aquesta tradició d’origen ancestral, fet que no només suposa el màxim reconeixement, sinó que també assegura la salvaguarda de la tradició i la seva projecció futura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada