En  el marc de la Fira Internacional de Turisme (FITUR), Andorra Turisme ha anunciat avui un dels seus plats forts per aquest any 2017: la inauguració del Museu Carmen Thyssen Andorra, que tindrà lloc el 16 de març d’aquest any.

El museu obrirà les seves portes a la planta baixa de l’antic Hotel Valira, amb Escenaris, una exposició de 26 quadres que realitza un recorregut pels principals moviments pictòrics dels últims segles: des de finals del realisme, al segle XIX, fins a l’hiperrealisme de finals del segle XX amb obres impressionistes i postimpressionistes franceses, impressionisme i hiperrealisme americà, modernisme català, cubisme i expressionisme alemany. Amb aquesta mostra, que tindrà una durada d’onze mesos, el museu s’ha marcat l’objectiu d’atraure entre 50.000 i 60.000 visitants aquest primer any.

El director general d’Andorra Turisme, Betim Budzaku, ha assenyalat que “seguint l’estratègia que hem mantingut d’atraure i promoure una oferta cultural de primer nivell al Principat, valorem molt positivament l’impacte d’aquest projecte a Andorra, que servirà, a més a més, per dinamitzar la parròquia d’Escaldes-Engordany”. Budzaku ha afegit que “és una gran oportunitat per reforçar el suport i la promoció de l’oferta museística local, així com un important impuls per l’economia i el sector turístic del país”.

El museu tindrà un espai de 250 metres quadrats on acollirà exposicions d’entre onze i dotze mesos; finalitzats aquests, es renovarà la col·lecció i canviarà de format completament. Serà un espai reduït però concebut perquè els visitants puguin gaudir més temps de cada obra. Les diferents zones del museu seran versàtils, acollint activitats diverses com presentacions de llibres, i el vestíbul serà multifuncional. Un dels espais podrà comptar amb un projecte lúdic-educatiu, dirigit a nens i joves, que té com a objectiu difondre l’art i la cultura entre les noves generacions.

El Director Artístic del Museu Carmen Thyssen Andorra, Guillermo Cervera, ha comentat que “hem aconseguit crear un museu diferent de la resta, un museu viu gràcies a un entorn dinàmic, ja que creiem que l’art també ha de renovar la forma d’apropar-se al públic. Per una banda, oferint una nova mostra pictòrica cada any i fent que els visitants puguin interactuar de forma lliure i molt més participativa amb les obres gràcies a la tecnologia. I, per altra banda, amb espais polivalents dins del mateix museu els quals podran acollir diferents activitats”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada