L’exposició ‘El procés a punta de Bic’ fa parada a la Seu

La sala d’exposicions La Cuina, al Centre Cultural Les Monges, ofereix aquests dies la possibilitat de veure a la Seu d’Urgell ‘El procés a punta de Bic’, una mostra del dibuixant Jordi Magrià, que ha fet una sèrie d’acurats retrats de líders polítics i socials catalans amb la singularitat que estan fets amb bolígraf Bic.
La col·lecció de dibuixos destaca pel seu impressionant realisme, semblant al d’una fotografia, amb els colors blau, negre i blanc com a eix principal. Una part important dels retrats correspon als presos i exiliats polítics catalans, però també hi apareixen d’altres personatges que han marcat l’actualitat dels darrers anys a Catalunya, en el marc del referèndum de l’1-O i del procés independentista, com és el cas de Josep Lluís Trapero, major dels Mossos d’Esquadra cessat pel 155, o bé la desapareguda presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals.

De fet, segons ha explicat Jordi Magrià, també conegut com a Bicman, aquesta creació artística està plantejada explícitament com un homenatge “als represaliats per l’Estat espanyol” i, en el context actual, com “una exposició per fer República”.

‘El procés a punta de Bic’ es va inaugurar aquest dilluns passat, en un acte presidit per l’alcalde de la Seu, Albert Batalla, i el president del Consell Comarcal, Jesús Fierro. Magrià hi va fer personalment una demostració de la seva destresa amb el bolígraf. L’exposició es pot visitar a la capital alturgellenca només fins aquest dimarts vinent, dia 11.