expo catalaDurant quinze dies, de l’1 al 15 de juliol, de 9 a 14 hores, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell acull l’exposició itinerant “Català, llengua d’Europa”. El Servei de Català de l’Alt Urgell, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha promogut aquesta exposició que està organitzada per la Direcció General de Política Lingüística i gestionada a través dels Serveis Territorials de Cultura de de la Generalitat a Lleida.

L’exposició consta de 12  plafons explicatius bilingües en català i anglès, en els quals s’exposa la situació de la llengua dins de diferents àmbits. S’hi poden veure les dades de la posició que ocupa amb relació a les altres llengües d’Europa segons el nombre de parlants o la presència que té dins d’àmbits tan diversos com l’ensenyament, els mitjans de comunicació, la cultura, el comerç i l’empresa, el món digital o l’esport.  

Pretén mostrar, a tothom qui vulgui saber una mica més de la presència i la força del català en la nostra societat, la vitalitat que té, com a llengua d’Europa, moderna i amb projecció internacional. A més, hi destaquen dades com per exemple que és una llengua que s’ensenya a 150 universitats o que és molt present en el món digital.

L’exposició coincideix amb la celebració del Correllengua, que tindrà lloc el dissabte 4 de juliol.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada