albert-esteveL’exposició Benvingudes a casa vostra! Les obres d’art patrimonials fora d’Andorra ha obert portes a la sala d’exposicions del Govern. La mostra, que romandrà oberta fins el pròxim 11 de gener, ha estat formalment inaugurada pel ministre de Cultura, Albert Esteve, en un acte celebrat aquest dijous.

El ministre ha destacat en la seva al·locució el “caràcter única” d’una exposició “identitària i emotiva”  que “permet retrobar-nos amb les nostres arrels. Albert Esteve ha citat els patrocinadors, col·laboradors i tècnics que han fet possible l’exposició. “La seva sensibilitat pel nostre llegat cultural, el seu compromís per la nostra identitat, per la nostra història, han permès dur a terme aquest ambició projecte que avui us presentem”, ha manifestat.

L’exposició reuneix obres d’art religiós, de diferents èpoques, que van marxar d’Andorra durant la primera meitat del segle XX i que actualment es troben conservades al Museu Nacional d’Art de Catalunya o en altres institucions publiques i privades. En la seva reunió temporal a la sala d’exposicions del Govern, les obres són acollides per altres peces d’art que sempre han estat al país i que actuen d’amfitriones, com si es tractés d’una gran reunió de família.    

La mostra, que romandrà oberta fins el pròxim 11 de gener, està patrocinada per una entitat financera, Andorra Turisme, Andorra Telecom, FEDA i Pyrénées Andorra, i compta amb la col·laboració del Museu Nacional d’Art de Catalunya, el fons d’art de l’entitat financera, el Museu del Prado i el Bisbat d’Urgell.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada