benvingudes

L’exposició “Benvingudes a casa vostra! Les obres d’art patrimonials fora d’Andorra” s’ha tancat aquest 11 de gener amb una xifra total de 2.737 visitants. L’exposició ha reunit obres del patrimoni cultural i religiós que van marxar durant la primera meitat del segle XX.

En termes generals la sala ha rebut aquest any un total de 5.703 visitants durant el 2014 incrementen un 60% la xifra assolida durant el 2013 (3.564) i un 72% la del 2012 (3.306)

El catàleg  virtual i el “making off” s’han difós per la xarxa i han permès ampliar el públic potencial. Aquesta via de difusió permetrà mantenir vigent i accessible la mostra de manera indefinida.

El ministre de Cultura, Albert Esteve, ha explicat que la mostra ha complert sobradament l’objectiu de difondre “el nostre llegat cultural, la nostra identitat i la nostra història”. Per a Esteve és obligació del ministeri que encapçala treballar per acostar als nostres ciutadans “obres cabdals del nostre patrimoni” que ara es troben a l’exterior. Alhora ha subratllat que exposicions com “Benvingudes a casa vostra! Les obres d’art patrimonials fora d’Andorra” són una excel·lent ocasió per “revisitar la nostra història”.

L’exposició ha permès establir uns lligams de cooperació institucional amb diverses organismes propietaris d’obres patrimonials d’origen andorrà (Museu Nacional d’Art de Catalunya, Museu del Prado) sense els quals no hauria vist la llum.

A més, per primera vegada, diverses entitats del país s’han abocat de manera altruista en un projecte patrimonial promogut pel ministeri de Cultura. Amb el seu patrocini, FEDA, Andorra Telecom, Andorra Turisme i Pyrénées han permès organitzar aquest esdeveniment i, alhora, han mostrat un exemple a seguir ja que la promoció i protecció del patrimoni cultural requereix la implicació de tota la societat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada