L’exposició al carrer ‘La nova Santa Coloma’ mostrarà la transformació recent de la població

Quinze plafons de gran format mostraran a partir d’aquest divendres i durant un mes la transformació que Santa Coloma ha experimentat els darrers quatre anys amb nous equipaments i infraestructures adequades als nous temps. L’exposició s’instal·larà en un dels nous espais emblemàtics de la parròquia: l’exterior de l’espai Columba, la sala d’exposicions que acull les pintures murals de Santa Coloma del segle XII i que s’ha construït en un terreny cedit pel Comú al Govern per aquesta finalitat.

A banda de destacar el retorn dels Frescos a casa, l’exposició posa en relleu la millora en la connexió a peu entre Santa Coloma i Andorra la Vella, tant a través del passeig del riu com de la nova rambla d’1,4 quilòmetres construïda arran de les grans obres de la xarxa separativa d’aigües, que mitiguen el risc d’inundacions, i en les quals el Comú ha fet una inversió superior als 3 milions.

La mostra també destaca la construcció del nou Parc de la Serradora, la urbanització del carrer de la Plana amb la construcció de voravies que donen més seguretat als alumnes de l’escola andorrana de Santa Coloma, l’habilitació de l’aparcament annex, o la posada en marxa del nou Centre d’Atenció Primària, més gran, funcional i modern, en un local llogat pel Comú i cedit al Govern al complex Prat Condal.

La nova Santa Coloma, que romandrà exposada fins el 22 de setembre, s’inaugurarà el divendres 23 d’agost a les 19 h, només unes hores abans que es posi en marxa la Festa Major del segon nucli de població de la parròquia, que compta amb 3.000 habitants. La celebració, que tindrà lloc durant tres dies, entre el dissabte 24 al matí i el dilluns 26 a la nit, està organitzada per la Comissió de Festes i compta amb el suport del Comú d’Andorra la Vella.