cinca-2L’anomenada ‘regla d’or’ que ha impulsat el grup parlamentari demòcrata conté una reforma constitucional encoberta. Ho diu l’informe encarregat pels comuns a l’expert constitucionalista Miguel Ángel Aparicio. Els comuns ja han tramès el document a DA. La voluntat és treballar conjuntament les esmenes per evitar que la llei entri en conflicte amb la Constitució.

El Govern posava ahir en dubte que la proposició de llei de sostenibilitat de les finances públiques i d’estabilitat pressupostària s’ajustés a dret en algunes qüestions. El ministre portaveu comentava el criteri favorable de l’executiu, però amb dubtes raonables, com el que atorga el poder al Tribunal de Comptes per inhabilitar càrrecs polítics.

Avui, els comuns s’afegeixen a aquest argument, d’acord a l’informe del constitucionalista Miguel Ángel Aparicio. La cònsol de la capital, Rosa Ferrer, manifesta que “està donant una potestat al Tribunal de Comptes, que no és un òrgan constitucionalment reconegut, que no li pertoca”, ja que fins i tot pot “destituir un cap de Govern”.

Rosa Ferrer ha explicat la bona predisposició dels cònsols a treballar conjuntament amb el grup parlamentari demòcrata a l’hora de plantejar esmenes que eliminin els conflictes constitucionals de l’anomenada ‘regla d’or’. Una podria ser la de traspassar la competència d’inhabilitar càrrecs polítics del Tribunal de Comptes a una comissió ad hoc del Consell General o a la mateixa comissió legislativa de Finances.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada