policiaEl Consell de Ministres ha aprovat aquest dimecres la modificació del Reglament d’accés i promoció dels membres del Cos de Policia perquè l’experiència sigui també valorada en els candidats a caporal. Segons ha explicat el ministre portaveu, Jordi Cinca, la Llei qualificada del Cos indica que les convocatòries de promoció interna han d’incloure les valoracions dels mèrits adquirits a través de l’antiguitat, l’experiència i la capacitació; així com els resultats de les proves específiques. El reglament, però, fixa que els llocs de treball de caporal i nivell de classificació professional B4 només es proveeixen per oposicions.

Ara doncs, es modifica el reglament perquè tingui en compte les dues qüestions, com ha exposat el ministre portaveu, Jordi Cinca. Els mèrits i l’experiència comptaran un 10% a l’hora d’avaluar els candidats, mentre que els resultats de les proves d’oposició suposaran un 90% de la qualificació.

D’altra banda, segons ha informat el Govern, el text també elimina les disposicions segons les quals els membres del Cos de Policia en situació de baixa mèdica, llevat de maternitat o adopció, no podien optar a la promoció interna. Aquesta modificació respon a una sentència del Tribunal de Batlles i confirmada pel Tribunal Superior de Justícia.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada