L’Expedició MoraBanc al Nanga Parbat ha estat nominada als premis Piolet d’Or’13

L’Expedició MoraBanc Mazeno Ridge ha estat nominada als premis Piolet d’Or, uns guardons que atorga la prestigiosa revista francesa Montagnes i l’associació Groupe de Haute Montagne per reconèixer la millor expedició alpina de l’any. Els Piolet d’Or estan considerats com els premis Oscar del cinema però dins de l’àmbit de l’alpinisme.

Després de fer pública fa uns dies la que ells anomenen “big list”, avui els responsables dels premis han anunciat les sis finalistes entre les que es troba l’Expedició MoraBanc al Nanga Parbat. Aquest projecte ha estat el primer de la història en coronar el Nanga Parbat per la via de l’aresta Mazeno, un recorregut de més de 12 quilòmetres sense baixar dels 7.000 metres i que es va convertir en una aventura èpica, sobretot pels dos membres de l’equip que van fer el cim, Rick Allen i Sandy Allan. Cathy O’Dowd, alpinista resident a la Massana, va ser la representant d’Andorra al grup.

Els premiats de la 21a edició dels Piolet d’Or es coneixeran a la gala que es farà a Cormayeur i Chamonix del 3 al 6 d’abril. Les altres expedicions finalistes són la del Kamet (7.756m) a l’Índia, el Shiva (6.142m) a l’Índia, el Muztagh Tower (7.284m) al Pakistan, el Baitha Brakk (7.285m) al Pakistan i el Kyashar (6.770m) al Nepal.

 

TOTES LES NOTÍCIES