L’exministra liberal de Salut Mònica Codina s’implicarà a favor de la despenalització de l’avortament

L’exministra liberal de Salut i Benestar, Mònica Codina, s’ha manifestat, aquest dissabte, a favor de la despenalització de l’avortament i ha anunciat que s’implicarà per donar suport a la causa. Qui va ser ministra durant la legislatura del 2001-2005, amb Marc Forné com a cap de Govern, ha expressat ara que ‘no seguiré tancant els ulls. Ja ho vaig fer una vegada i no ho tornaré a fer’. Així, Codina ha anunciat la seva intenció de reunir-se amb les associacions de dones i amb altres persones representatives que puguin sumar-se a la iniciativa perquè no es deixi passar l’oportunitat ara que el debat torna a estar sobre la taula per la proposició de llei que ha anunciat que presentarà el Partit Socialdemòcrata.

L’exministra de Salut i Benestar ha expressat en el seu mur de facebook la seva intenció d’implicar-se per donar suport a la despenalització de l’avortament. En el seu missatge opina que ‘Hem de ser valentes i defensar els nostres drets’, i a més, assegura que aprovar una llei per despenalitzar l’avortament no és anar en contra del copríncipat d’Andorra, ‘ni voler carregar-nos el país, com hem escoltat d’algunes veus per no assumir el problema real’.

Així, Codina, que ja no forma part de cap partit polític, recorda que ‘estem en ple segle XXI’ i reclama que ‘com a dona, vull prendre les meves pròpies decisions’. Per tot això, Codina diu que, tot i encara no haver llegit la proposició de llei que presentarà el PS, prèviament dóna el seu suport al debat sobre la despenalització de l’avortament.

En el mateix missatge Codina fa una crida a les dones del país a ‘unir-nos per defensar la proposició de llei’, i anima les dones parlamentaries de Demòcrates per Andorra a que ‘no perdeu la vostra oportunitat’.

Tal com ha explicat Codina, la seva implicació per aquesta causa serà real, i de fet, vol reunir-se amb les associacions de dones del país i amb altres persones que vulguin donar suport a la causa per unir-se i lluitar per aquesta fi. Considera que cal tenir un suport important per no permetre que ara que el tema torna a estar a debat per la proposició de llei que presentarà el Partit Socialdemòcrata, es torni a aparcar la qüestió.

En el seu escrit, Codina diu que ‘No seguiré tancant els ulls. Ja ho vaig fer una vegada i no ho tornaré a fer’. Així, recorda el debat que hi va haver al 2005 amb la votació de la llei del Codi Penal, que penalitza l’avortament. En aquella ocasió, amb un nombrós públic a la sala, ella com a ministra de Salut i Benestar no va intervenir en el debat sobre aquesta qüestió i es va quedar a la sala, però en canvi es va donar la situació que alguns consellers i conselleres van abandonar la sala per no haver de votar a favor d’una llei amb la que no estaven d’acord per aquest punt en concret. En aquella ocasió, les conselleres Olga Benazet i Maïtena Manciet, i els consellers Josep Ribera, Roc Rossell i Guillem Valdés van sortir de la sala de sessions per evitar donar suport a la penalització de l’avortament.

2 comentaris

  1. mira nòia et deus avorrir molt a casa teva, només fas que ficar el nas on no et demanen, que passa que vols ser el capdill deslliurador dels problemes del nostre país ? jo de tu cuidaría de casa teva que crec que prou feina tens, vas ser ministra de salut, encara no n’has tingut prou amb un càrrec que no vas saber estar a l’alçada de les circumstàcies,( i que de ben segur cobraves un salari massa elevat i desaprofitat) a Andorra hi han altres problemes molt més importants que la despenalització de la llei de l’avortament, però es veu que no tens res mes a fer, preocupat per la gent aturada, pels andorrans que no ténen feina, aixó sí que és una bona causa, la gent que no té ni un bocí per menjar, el vandalisme etc però tu no, Tu vols ser la salvadora popular, vinga va ….. igual com la lloca que va recollir firmes per la llei antitabac i mira el què ha aconseguit vandalisme als llocs d’oci ple de merda als carrers , aquesta si que es va cobrir de glòria per un caprici de la seva persona , que vols fer el mateix tu ?

  2. Mira com el Riberaygua. Buscant cadira desesperadamente.
    Doncs miri. Vostè com a ministra, va disposar d’una tribuna privilegiada per poder canviar la situació o si mes no per encetar el debat i va preferir callar. Ara probablement s’aburreix a casa i mira de colar-se en algun lloc destacat.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES