Aquest mes de juliol s’ha estrenat a Argentina amb un èxit espaterrant la darrera pel·lícula de Juan José Campanella Futbolín. Aquesta pel··lícula s’ha estrenat a Argentina amb el títol Metegol, que és com es coneix allà el joc del futbolí, i comporta pel director de l’oscaritzada El secreto de sus ojos la seva estrena en el camp del cinema d’animació 3D.

Futbolín es una cara coproducció feta entre Argentina i l’Espanya que ha sabut competir davant les grans estrenes nord-americanes d’animació del moment com poden ser Monsters University o Turbo. Aquesta primera incursió de Juan José Campanella en el cinema d’animació s’estrenarà a casa nostra pels volts de Nadal de la mà de la distribuïdora Universal Pictures International Spain.

Aquesta esperada pel•lícula està feta sota els paràmetres de la comèdia familiar i sentimental en què reviuen també els records d’infantesa i on les figures del futbolí prendran un caire màgic a l’esdevenir inesperades protagonistes. Futbolín és l’adaptació del conte Memorias de un wing derecho de Roberto Fontarrosa en què ha participat el mateix Juan José Campanella al costat d’altres guionistes com Eduardo Sacheri (El secreto de sus ojos).