La primera secretària del Partit Socialdemòcrata, Judit Salazar, i el vocal Pere López han lamentat aquest dimecres que el sector del partit que s’està plantejant sortir-ne no hagi utilitzat els òrgans de la formació per expressar el seu descontent i per tant l’executiva no tingui constància de les seves intencions. A més, Salazar i López han defensat el treball que s’està fent a través de diferents comissions a nivell de contingut polític i ideològic, i han assegurat que és curiós que es digui que només debaten entorn de les persones ‘ja que és normal que qui no assisteix al debat ideològic es pensi que no existeix’. De la seva banda, Pere López ha confirmat que forma part d’un equip que treballa des de fa setmanes per presentar al congrés una candidatura per presidir el comitè executiu.

Judit Salazar i Pere López, com a representants de l’executiva del PS, han assegurat aquest dimecres que l’anunci fet pel sector pròxim a Jaume Bartumeu plantejant-se abandonar el partit no els afecta ni els desgasta, i que estan funcionant amb ‘total normalitat’. De fet, han explicat que el treball en comissions que es va iniciar al setembre per tractar diversos temes polítics i ideològics va a bon ritme, i que entre aquesta setmana i la vinent rebran les conclusions de totes elles, per poder preparar la ponència marc que es debatrà durant el congrés previst per al 4 o 11 de maig.

En aquest sentit, Salazar ha lamentat que es critiqui que el PS no està debatent qüestions ideològiques i en canvi se centri en les persones. La primera secretària ha assegurat que ‘és normal que qui no assisteix al debat ideològic es pensi que no existeix’, i ha afegit que ‘respectem totes les opinions dels companys però demanem que no es menystingui la feina feta’. També ha destacat que ‘en un moment de crisi és normal que la gent estigui esperant que ens posicionem sobre les qüestions importants que afecten el país’.

Salazar i López han declinat opinar sobre el suport que compta el grup que amenaça d’escindir-se, ja que asseguren que no han rebut cap comunicació formal en aquest sentit, i precisament lamenten que ‘si hi ha militants destacats del partit descontents’, aquests no exposin les seves queixes dins de l’estructura orgànica del partit. Consideren, a més, que el comitè directiu que se celebrarà el dissabte 2 de febrer pot ser l’escenari idoni per debatre aquesta qüestió. En tot cas, López ha dit que ‘el debat polític no el podem tenir a través de declaracions creuades als mitjans de comunicació’.

Preguntat sobre la seva intenció de presentar-se com a candidat a les eleccions, Pere López ha indicat que forma part d’un equip que treballa per presentar al congrés del maig una candidatura per liderar el comitè executiu, i que ‘després ja arribaran altres qüestions’.

1 comentari

  1. Com diu la dita, a vegades una imatge val més que mil paraules.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada