L’executiva de Demòcrates per Andorra ha definit aquest dimecres les taules de treball que començaran a definir les línies mestres del programa electoral demòcrata per als comicis del 2019. Inicialment, es posaran en marxa 7 comissions diferents per analitzar i definir els plantejaments programàtics en les àrees econòmica, social, cultural, emprenedoria, sostenibilitat, Unió Europea i afers institucionals. El calendari de treball preveu l’activació immediata de les taules que haurà de fer el retorn amb una primera proposta a finals de l’estiu.

Amb aquest treball es posa en marxa el treball de fons previ a la concreció del programa electoral que mantindrà com a fil conductor la transformació econòmica del país i l’impuls de les polítiques socials.

Un altre dels punts rellevants ha estat la valoració dels actes commemoratius celebrats durant aquests darrers dies amb motiu dels 25 anys de l’establiment de relacions diplomàtiques amb Espanya. Precisament aquest dijous tindran lloc els actes amb la mateixa finalitat amb França. El resultat d’aquestes commemoracions demostren el bon moment pel qual passen les relacions institucionals amb ambdós estats.

La secretària d’organització, Roser Suñé, ha presentat a l’executiva el detall del programa de la primera jornada de debat i reflexió que portarà el nom del conseller general Martí Salvans i que es desenvoluparà el pròxim 16 de juny.

Els membres de l’executiva també han comentat la sentència del Tribunal Constitucional que valida l’actuació del Síndic en la reorganització del grup mixt derivada del trencament del grup parlamentari liberal i la incorporació al Grup Mixt dels consellers d’Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos de la Massana. Demòcrates considera que la sentència dictada per l’Alt Tribunal confirma la deriva cap a la judicialització de qüestions que s’haurien de resoldre en el marc del diàleg i dels mecanismes que, en aquest cas, estableix el reglament del Consell General.

En aquest sentit, Demòcrates considera imperatiu una pacificació del clima polític per reprendre el debat asserenat i productiu que es requereix en uns moments en els que s’estan treballant textos legislatius cabdals al Consell General.

Text i foto DA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada