L’ús del català és una preocupació pel Govern en l’àmbit de la pràctica esportiva de base i per això s’ha aprovat en el consell de ministres la convocatòria d’un concurs per sensibilitzar sobre l’ús de la llengua oficial d’Andorra en l’esport entre els més petits. Aquest concurs serà públic i nacional i l’empresa que en surti vencedora serà l’encarregada de dissenyar, produir i executar l’esmentada campanya.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que es volen generar activitats i inquietuds entre els més petits per potenciar una llengua que no és la principal usada en els àmbits de l’esport base. Segons el Govern, s’ha constatat que en l’entorn esportiu sovint s’utilitzen altres llengües en detriment del català.

Les empreses que es presentin al concurs tenen fins al 3 d’octubre per presentar les seves ofertes. Aquesta campanya se sumarà a les ja realitzades des del departament de Política Lingüística que també buscaven afavorir l’ús del català al país. Les campanyes, com les dutes a terme al Pas de la Casa o en el sector de la restauració, volen donar resposta als resultats de les enquestes sociolingüístiques i busquen millorar i sensibilitzar sobre el seu ús en els àmbits on són més desfavorables.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada