L’executiu regula que els forenses de guàrdia cobrin 640 euros setmanals

L’executiu ha aprovat aquest dimecres el reglament dels sistemes de compensació de la Funció Pública que serveix per actualitzar les compensacions que han de percebre els funcionaris i la resta d’agents de l’administració per tasques com poden ser les feines nocturnes o en cap de setmana.

D’aquesta manera, aquest reglament serveix per actualitzar el del 2003, donant cobertura legal a algunes de les compensacions que s’estaven pagant i no la tenien i, alhora, s’actualitzen i revisen alguns paràmetres.

D’aquesta manera, una de les novetats és que es regula per primera vegada les compensacions per les guàrdies forenses del personal mèdic de l’àrea de medicina legal i forense. Es fixa que percebin 640 euros setmanals. També es preveu una compensació per als docents que es desplacen al Pas de la Casa que ja estan percebent de 283,15 euros mensuals i que en cas de pròrroga per altres tres anys de destinació al poble encampadà en cobrin 311,95.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha justificat que amb aquest reglament també es dona compliment a una de les recomanacions del Tribunal de Comptes que deia que alguns sistemes de compensació no estaven formalitzats per un text legal.

TOTES LES NOTÍCIES