L’Executiu garanteix que en breu es distribuiran els euros de col·leccionista al mercat internacional

eurosEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha garantit que “en les properes setmanes”, els 35.000 lots d’euros andorrans de col·leccionista pendents de distribuir es destinaran al mercat internacional a través d’una xarxa de distribució que s’està acabant de definir. Cinca ha sortit així al pas de les crítiques proferides des del Partit Socialdemòcrata sobre el “descontrol” en la distribució d’euros i ha assegurat que és normal que pel fet de ser la primera emissió d’un país petit hi hagi hagut puntes d’especulació però confia que poc a poc es vagi tornant a la normalitat. El ministre ha aprofitat per donar a conèixer el nombre de lots que ja s’han adquirit. D’una banda, dels 70.000 lots destinats als residents, se n’han comprat poc més de la meitat, 39.152; mentre que dels 35.000 lots de col·leccionista que s’han distribuït al mercat local, ja se n’han venut 30.000.

Jordi Cinca ha explicat que dels 70.000 lots de col·leccionista, la meitat s’han distribuït al mercat local i la resta estan pendents de ser comercialitzats en el mercat internacional, tal com obligava la Unió Europea. “No s’han venut en paral·lel ni estan perduts”, ha assegurat el ministre portaveu, responent a les crítiques llançades aquest dimarts pel primer secretari del PS, David Rios. En aquest sentit, ha indicat que encara no s’han comercialitzat perquè estan acabant de confeccionar una xarxa de distribució internacional que estigui “correctament assentada perquè quedi en permanència per a les properes emissions”.

Cinca ha afegit que haguessin pogut evitar l’especulació comercialitzant directament tots els lots de col·leccionista al mercat internacional, però que no ho van fer així per poder afavorir l’activitat de les empreses del sector establertes al país. En tot cas, ha assegurat que “no està passant res que no hagi passat en altres països d’iguals característiques”, i ha recordat que la Unió Europea el que fa és limitar el nombre de monedes que es destinen al col·leccionisme perquè vol que els països assegurin la circulació corrent de les monedes, de manera que no esperen cap toc d’atenció per la manera com s’estan distribuint aquests lots.

Així, en les properes setmanes es farà la distribució dels lots de col·leccionista a l’estranger, juntament amb les monedes de 2 euros commemoratives i els lots anomenats ‘proof’. El Govern recomanarà el preu de venda de 24 euros, tot i que no pot controlar a quin import s’acabin venent, però ha indicat que si volen ser distribuïdors oficials de cara a properes emissions, “el normal és que acceptin les regles del joc”.

Pel que fa a la segona emissió, Cinca ha dit que està previst que es dugui a terme a finals d’aquest any, però que encara no s’ha decidit si es tornaran a encunyar tots els valors facials o només els que tenen més demanda.

Text i foto: ANA

1 comentari

  1. molt be !!!!! N hi han molts ” nacionals ” que no han pogut comprar el pack coleccionista , o be per mancansa ( sempre hi ha el cartellet a les filatelies que ni hi han lots ) , o be per l especulacio que tot aixo ha creat !!!!!!!!, es una vergonya com s ha gestionat la venda dels euros andorrans ……, es una vergonya que un andorra nopugui accedir a compra els euros versio coleccionista ……., ministre Cinca ….., la continues cagant !!!! , has perdut el meu vot ……..

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.