L’Executiu destina 40.000 euros a pagar el sistema d’arbitratge de l’ACU durant el 2011

El Govern ha destinat una partida de 40.000 euros a pagar el deute pel conveni de col·laboració amb l’Associació de Consumidors i Usuaris d’Andorra (ACU) sobre el sistema d’arbitratge de consum. Així ho ha publicat aquest dimecres el Butlletí Oficial del Principat d’Andorra (BOPA). Aquesta quantitat correspon a l’aplicació del conveni durant l’any passat.

En relació a l’arbitratge en els conflictes, el ministre d’Economia i Territori, Jordi Alcobé, va dir fa unes setmanes que el Govern té en el seu calendari legislatiu l’elaboració d’una llei que el reguli. De tota manera, va recordar que malgrat no tenir encara una legislació, la solució dels conflictes s’estava duent a terme amb una bona mitjana de termini (5,2 dies).

Les dades presentades pel ministre mostren que des que es va fer càrrec el Departament de Comerç i Consum del Govern de l’atenció al consumidor creant un servei propi a finals del 2010, s’han rebut 636 consultes, un 45% de les quals (300) s’han traslladat com a queixes formals. D’aquestes, un 76%, és a dir 229, han tingut una resolució positiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *