acces-françaEl ministre portaveu, Jordi Cinca, ha assegurat que les restriccions que hi ha hagut en els darrers dies –i que encara continuen- en l’accés a França per a vehicles de gran tonatge està totalment justificat per les importants nevades que s’han produït. Cinca ha dit que desconeix si les inversions en la carretera a què es van comprometre les autoritats franceses tiren endavant, però en tot cas ha dit que s’han millorat els protocols de comunicació, que des d’Andorra s’han posat a disposició els recursos disponibles per fer front a les allaus, i que s’han fet ‘millores puntuals’. Precisament, aquest dijous es desplaçarà al país la prefecta de l’Arieja, Nathalie Marthien, per tractar la qüestió dels accessos, entre d’altres temes.

El ministre Jordi Cinca ha dit que els accessos a França és una qüestió que els preocupa, per les conseqüències econòmiques que generen, però ha assegurat que durant l’estiu s’ha treballat amb les autoritats franceses en un pla de viabilitat per aconseguir que hi hagi el mínim de talls a la carretera en cas de nevades. En aquest sentit, el ministre ha indicat que durant aquest darrer episodi de nevades, que ha deixat 1,20 metres a 2.500 metres i 80 cm a 2.000 metres, almenys s’ha aconseguit que les restriccions no fossin generalitzades, sinó només per a vehicles de gran tonatge.

En tot cas, i fent referència a les queixes dels transportistes, Cinca ha assegurat que aquestes restriccions han estat totalment justificades, i que es van prendre mesures ràpidament per fer baixar les allaus que s’havien format, destacant que ‘quan van baixar van arribar a la carretera, i això vol dir que el perill era una realitat’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada