El Comú de la Massana ha presentat la memòria explicativa de l’execució pressupostària del tercer trimestre del 2013, tal com marca la Llei de finances comunals. El conseller de Finances, Miquel Llongueras, ha estat l’encarregat d’exposar el resultat, que evidencia la tendència d’anar reduint el deute.

La liquidació del 75% del pressupost es tanca amb un superàvit de 3.397.832 €. Una altra xifra significativa és la reducció de l’endeutament global, que se situa en 37.548.260 €, experimentant una rebaixa de 5,5 milions d’euros.

Pel que fa a l’execució provisional de les despeses, ascendeixen a 6.516.432€, és a dir, amb una execució del 53,14 %. Cal remarcar que les despeses corrents s’han reduit en un 13% respecte el mateix període de l’any anterior.

El resultat positiu ve donat perquè els ingressos liquidats han estat superiors a les despeses, situant-se en el 81,67%. En aquest cas destaca que els impostos indirectes ascendeixen a 1,9 milions d’uros, un 112% del previst, degut a un augment en el capítol de l’impost sobre la construcció, ja que s’han entrat més projectes dels previstos.

El Comú de la Massana continua ferm en el pronòstic d’acabar l’exercici amb superàvit –a conseqüència del seguiment del pla de viabilitat del Comú i d’EMAP- situació que s’anirà visualitzant durant el proper trimestre, ja que resta executar un 25% del pressupost de l’exercici.

D’altra banda, en la mateixa sessió s’ha aprovat la proposta de realitzar una proposició de Llei de modiicació de la Llei del Patrimoni Cultural d’Andorra. L’objectiu de tots els comuns, que tiren endavant el projecte de forma conjunta, és trobar una solució al tema dels entorns de protecció, ja que hi ha molts edificis deteriorats, a prop d’alguns monuments, que no poden rehabilitar-se fins que es desencalli el tema. Amb aquesta proposició els comuns pretenen desbloquejar la situació, garantint la protecció dels monuments i permetent a l’hora que els edificis de l’entorn estiguin en bon estat, a més de contribuir en la reactivació del sector de la construcció.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada