robert

La  Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) acusa l’ex director de la televisió andorrana d’haver rentat la fortuna oculta pels Pujol a Andorra mitjançant inversions immobiliàries a Croàcia. La Policia ha presentat un nou informe davant l’Audiència Nacional en el qual situa a Francesc Robert, íntim amic de Jordi Pujol Jr., com una peça clau en el blanqueig del botí de la família, segons publica avui el diari espanyol El Mundo.

Segons la UDEF, Robert injectava diners a Croàcia a través d’una societat instrumental a Regne Unit i, tot seguit, Pujol Jr. li «compensava» traient els diners en metàl·lic dels comptes bancaris del clan i lliurant-li-ho al periodista.la UDEF ha elaborat un nou informe, al que ha tingut accés El Mundo, en el qual «connecta» per primera vegada els «quantiosos reintegraments en efectiu» duts a terme per Jordi Pujol Ferrusola en els comptes familiars que van ocultar a Andorra amb les «injeccions de capital» en la societat Kvadrat Grandja, considerada una plataforma per «blanquejar diners fos del circuit declarat» i en la qual conflueixen, a més de Pujol, la família Suqué, propietària dels grans casinos catalans, i altres empresaris als quals Jordi Pujol pare va adjudicar projectes públics.

És el cas de «Albert Espallargas, José Miguel Rubio Fernández o Juan Ernesto Piqué». Al costat d’aquests, la UDEF situa a l’ex director de la televisió andorrana Francesc Robert, íntim amic de Pujol Jr., que va ser acomiadat en 2014 per declarar-se a favor de la independència de Catalunya, com a peça clau en el blanqueig de fons a Croàcia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada