nomenL´exconseller general Eusebi Nomen afirma que Andorra no necessita la llei de l´IRPF per poder aconseguir l´homologació fiscal a Europa. Segons Nomen, l´únic que demana la Unió Europea és un acord sobre l´intercanvi automàtic d’informació; un compromís que el Govern ja hauria pres.

L´exconseller general Eusebi Nomen ha anunciat aquesta tarda que, segons ell, el Govern ha amagat informació a la població respecte de la nova llei de l’IRPF. Nomen assegura que en els últims informes del comissari Algirdas Semeta adreçats a la Presidència de la Unió Europea i als ministres d´Exteriors s´hi fa palès que l´únic que demana la Unió per tal de poder homologar el marc fiscal és un conveni entre els països d´intercanvi automàtic d´informació, i que el Govern ja hauria acceptat aquest acord.

L´exconseller també remarca que altres països que estan en la mateixa situació que el Principat pel que fa a les negociacions, no tenen impostos directes sobre la renda.

En aquest sentit, tant Nomen com representants de la plataforma sindical i comunal demanen que la votació sobre la nova llei de l´IRPF no es dugui a terme el proper dia 24, tal com estava previst, sinó que ara s´obri un termini per a un nou diàleg entre els consellers generals.

Sempre segons Nomen, els últims informes precisen que els dos països que bloquejaven les negociacions, Àustria i Luxemburg, han accedit a continuar-les perquè els quatre petits estats i Suïssa s´han compromès a signar aquest acord d´intercanvi de dades abans que acabi l´any.

2 comentaris

  1. Definitivament els sindicats de l’administració han perdut el nord. No ha de contribuir tothom segons la seva capacitat com diu l’article 37 de la Constitució? No es pot aliar un amb qualsevol: no entenc què fa Nomen amb els sindicats ni què fan els sindicats amb Nomen. Com els extrems poden defensar una postura comú?. Això ja ens ha de fer sospitar què és el que cada part vol treure de tot plegat de l’enrenou que munten.

  2. Cal recordar que DA NO portava al seu programa electoral l’IRPF. Per tant, aquest Govern NO està legitimat per aprovar-lo. Que convoquin eleccions i ja en parlarem a les urnes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada