L’excés de velocitat és la principal causa de sinistralitat a la xarxa viària, segons Mobilitat. Per tal de revertir aquesta situació s’ampliarà la xarxa de radars a les carreteres, que passarà a ser de sis zones de tram i dos de mòbils. Mobilitat, que preveu emprendre una campanya de sensibilització, demana un enduriment de les multes per excés de velocitat.

Conscienciar i sensibilitzar als conductors. Aquest és el principal objectiu a assolir per tal d’aconseguir reduir la sinistralitat a les carreteres. Segons l’agència de Mobilitat bona part dels accidents produïts durant el 2017 es podrien haver evitat si s’haguessin respectat els límits de velocitat marcats. El cap de l’àrea de Mobilitat, Jaume Bonell, posa en relleu que “darrere un accident hi ha sempre una negligència” i insisteix que “estem tenint velocitats inadequades per la nostra xarxa viària”.

Alguns dels punts negres detectats, com el tram de la CG3 que va de la Massana a Ordino, ja s’ha trobat solució i les obres de millora continuen en la carretera que uneix la Cortinada fins al Serrat. Tot i l’esforç per corregir alguns dels punts més sensibles de la xarxa viària, Mobilitat considera que res serveix si continua havent-hi una conducta incívica al volant. És per aquest motiu que s’ha decidit implementar nous radars de tram. Se’n desplegaran sis, que es complementaran amb els fixos i els mòbils. Bonell també treballa en una campanya de sensibilització a través de les xarxes socials i els mitjans de comunciació “per anar inculcant que ens hem d’adaptar a les velocitats normatives”.

Tot i que considera que per tal de ser més efectius, haurien d’anar acompanyats de sancions més estrictes, tal com es fa a Espanya o França.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada