L’excés de pes dels nens i nenes en edats entre els 3 i el 15 anys a Andorra se situa al voltant del 22,8%. Aquesta dada s’ha publicat en els quaderns del nou projecte educatiu d’Unicef Enreda’t, que té com a objectiu apropar els bons hàbits alimentaris a les escoles i les llars. D’aquesta xifra, el 12,5% correspon a sobrepès i el 10,3% a obesitat.

Per gèneres, els nens tenen més problemes, segons l’estudi sobre la prevalença dels Servei de Salut Escolar dels anys 2010-2011. Les guies que s’han presentat aquest dimarts, coincidint amb el Dia Universal de la Infància, que se celebra cada 20 de novembre, se centren en la importància d’una bona nutrició per al desenvolupament dels infants. Els recursos que s’ofereixen es repartiran a tots els centres educatius i altres entitats i col·lectius amb finalitats educatives i també estaran disponibles per al públic general al web d’Unicef Andorra.

Pel que fa a Andorra en particular, les dades sobre excés de pes no són més dolentes que a altres països de l’entorn, segons ha dit la directora d’Unicef, Marta Alberch, que ha concretat que l’índex ‘és molt inferior al que es té a Espanya’.

En relació als quaderns que han presentat, Alberch ha reconegut que un dels objectius és conscienciar que a Andorra i als països desenvolupats també hi ha problemes de nutrició, en el nostre cas de malnutrició, perquè en molts casos no es menja correctament. Així, aquests quaderns, un per a maternal, un per a primària i un per a secundària, contenen informació i propostes d’activitats adaptades a les edats dels estudiants, en les quals es dóna a conèixer la Convenció dels Drets de l’Infant i s’incita als joves a explorar la relació entre els drets i les necessitats individuals. També es facilita un CD amb tots els recursos i materials disponibles en català, castellà i anglès.

A  l’acte de presentació dels quaderns també hi ha assistit la ministra d’Educació i Joventut, Roser Suñé, que ha recordat que aquests temes ja es treballen a les escoles del país, i que és un material ‘molt útil’ que servirà per ’empènyer’ el que ja s’està fent en aquest àmbit. La ministra ha dit que ho troba un material ‘molt útil i atractiu, que es difon de manera molt àgil’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada