La  Comissió Mixta francoandorrana en l’àmbit de l’ensenyament s’ha reunit, aquest divendres, al Ministeri d’Educació en el marc de les trobades ordinàries que se celebren anualment.

La reunió ha estat encapçalada pel ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, per part andorrana, i pel cap d’Àrea de Pressupost, del Rendiment i dels Establiments, i adjunt de la directora general de la DGESCO, Alexandre Grosse, per part francesa. La comissió també ha comptat amb els equips tècnics d’ambdós ministeris d’Educació, i la presència de l’ambaixadora andorrana a França, Cristina Rodríguez, i l’ambaixadora francesa a Andorra, Jocelyne Caballero.

En la trobada s’ha tractat l’evolució del sistema educatiu francès i del sistema educatiu andorrà i s’ha entrat en el detall de la presència del sistema francès al Principat. Així, els assistents han posat en relleu la qualitat de l’oferta educativa del país, i com la presència del sistema francès permet comptar amb aquesta estructura tan rica de tres sistemes educatius al país.

D’altra banda, en la reunió s’ha treballat sobre l’accés a l’ensenyament superior francès per part dels estudiants andorrans, sigui quin sigui el sistema educatiu on han estudiat, ja que s’ha posat en evidència l’augment de les persones que es desplacen a França a cursar els seus estudis superiors. En aquest sentit, el ministre d’Educació i Ensenyament Superior, Eric Jover, ha volgut agrair especialment el treball de la delegació d’Educació francesa a Andorra, així com del Lycée Comte de Foix, per la tasca que realitzen d’ajuda a l’orientació i a solucionar potencials dificultats a l’hora d’anar a estudiar a França.

Finalment, ambdues parts han manifestat la importància de generar sinèrgies entre els tres sistemes educatius del país i d’afavorir la potenciació de la cultura francesa a Andorra. A més, han celebrat la cordialitat i la qualitat del treball realitzat en el marc de la comissió mixta i dels treballs preparatoris, que l’excel·lent col·laboració en matèria d’educació entre ambdós països.

(Foto: SFGA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada