roamingEuropa viu enmig de dues forces de terrible magnitud. La primera d’elles és la dels estats que busquen sobreviure i mantenir-se inalterables davant d’un projecte comú. La segona és la d’una Europa que vol erigir-se com un sol ens que pretén competir amb les superpotències econòmiques del món.

Hi ha alguns exemples d’aquestes dues pulsions en les nostres vides diàries. La moneda única és el cas més palmari del que vol ser la construcció d’un estat plurinacional. En canvi els diferents marcs laborals que hi ha hagut a cada país són l’altra cara de la moneda: la del Vell Continent segregat.

Neelie Kroes ha revifat recentment el debat entre aquestes dues inquietuds que de vegades té molt més a veure amb el econòmic que fa referència a la identitat. La vicepresidenta de la Comissió Europea ha considerat novament que el “roaming” és una bogeria a nivell econòmic i una desraó de ser en el mercat únic.

Amb les dades d’una enquesta realitzada a més de 28.000 ciutadans de la Unió Europea, Kroes considera que les operadores de telecomunicació podrien arribar a guanyar 300 milions d’euros si s’inaugurés l’era de la itinerància.

L’estudi assenyala a més que el 94 per cent dels europeus que viatgen es limiten a usar el seu servei de mòbil Facebook pels alts costos que té comunicar-se amb casa des de qualsevol país del continent. A això se li suma que el 25 per cent apaga el mòbil quan surt del seu país d’origen mentre que el 20 per cent només envia SMS pel cost que les trucades tenen.

Per Tecnonews / ACPG – Redacció

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada