L’estrès negatiu en més d’un 90% és el culpable de les nostres malalties. El doctor Hans Selye revela que existeixen dos tipus d’extres, un d’ells negatiu i un altre positiu. El primer anomenat distres es produeix quan odiem el nostre treball i per tant és negatiu per a la nostra salut. El segon anomenat eustres és el producte de la tensió positiva entre el punt en que ens trobem i el que volem assolir.

S’ha demostrat que l’eustres reforça el sistema immunològic i augmenta la longevitat, així com també la capacitat per gaudir de la vida. Aquest doctor explica que les dones viuen uns set anys més que els homes per raons psicològiques i no fisiològiques, el treball d’una dona no s’acaba mai.

Cal considerar una concepció errònia i perillosa per a la salut psicològica intentar aconseguir un estat d’equilibri interior sense tensions. Les persones necessiten realment viure amb tensions positives, esforçant-se i lluitant per assolir metes que estimulin la seva vitalitat. En la gent gran, quan aquest esforç no existeix, és possible, que sense saber-ho, es comencin a fer vells, al perdre la il·lusió de participar activament en el joc de la vida.

S’ha descobert també, que l’estrès negatiu, produït per memòries negatives, generades per les nostres pròpies accions o també per les provinents de la nostra l’herència genètica, omple de forma negativa el nostre subconscient. Caldria fer una neteja d’aquests records negatius, com pretén fer la psicoanalitzi de Freud o actualment, amb altres sistemes més avançats que caldria tenir en compte.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada